Hellende Daken

l

Hellend Dak

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van elk gebouw en fungeert als de eerste verdedigingslinie tegen alle gevaren voor het milieu. Bij Dakwerker Waregem helpen wij je graag hiermee.
Daken zijn in de loop der jaren geƫvolueerd, waarbij schuine daken vaak worden geassocieerd met een meer klassieke uitstraling. Dat gezegd hebbende, de waarheid is dat ze de meest voorkomende en efficiƫnte oplossing blijven om maximale bescherming te garanderen.

Niet alle daken zijn hetzelfde; zelfs degenen die op elkaar lijken, hebben verschillen wat betreft hun functie en doel. Er zijn over het algemeen twee soorten daken: de traditionele daken met steile hellingen en daken met een lage helling. Hoewel veel mensen veel beter bekend zijn met wat ze vaak zien, namelijk het steile hellingsdak, gaven sommigen er de voorkeur aan om metalen daken met een lage helling te gebruiken vanwege de voordelen die ze met zich meebrengen.

Voordelen Hellend Dak

Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel van platte daksystemen is hun betaalbaarheid. Platte dakmaterialen zijn een stuk goedkoper dan welk ander dakbedekkingsmateriaal dan ook. De installatie is echt snel en eenvoudig en vermindert ook het risico op letsel ter plaatse, waardoor uw arbeidskosten drastisch worden verlaagd.

Deze daken zijn ook heel gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het opnieuw coaten en vervangen van deze daken is goedkoop vanwege de rubber- en polymeermaterialen die bij het installatieproces worden gebruikt. Bij goed onderhoud en regelmatig onderhoud kan uw plat dak meer dan 20 jaar meegaan

WATERDRAINAGE
WATERDRAINAGE

Gebouwen met schuine daken zijn ongeveer 10-15% compacter dan gebouwen met een plat dak. Deze aanzienlijke vermindering vertaalt zich in een hogere thermische isolatie door simpelweg de grootte van het oppervlak dat aan de buitenkant wordt blootgesteld te beperken.

DUURZAAM
DUURZAAM

De gebouwschil is verantwoordelijk voor ongeveer 25-35% energieverlies binnen een gebouw. Schuine daken zijn gebouwd om natuurlijke ventilatie tussen de buitenlaag en het gebouw mogelijk te maken, waardoor energie wordt bespaard.

Esthetisch
Esthetisch

Water en ijs kunnen op de dakhelling blijven staan, waardoor een hoog niveau ontstaat. Als gevolg hiervan moeten de dakmaterialen regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Als u een laag hellend dak heeft en u hebt het ontworpen met de juiste afvoersystemen, dan kunt u geld besparen op extra onderhoudskosten.

Professionele Dakwerker regio Waregem

Een laag hellend dak wordt ook wel een plat dak genoemd. Maar raak niet in de war, want dit betekent niet dat het dak plat is. Sterker nog, in de bouw mag geen enkel dak plat zijn. In technische termen is een laag hellend dak er een met een helling lager dan 3-in-12. Dit betekent dat voor elke horizontale voet die het dak heeft, het dak minder dan drie centimeter verticaal omhoog gaat. Gelukkig moet een goede dakdekker u dit duidelijk kunnen uitleggen.

Steile daken hebben niet veel onderhoud nodig en zijn esthetisch aantrekkelijk. Lage hellingsdaken daarentegen worden vaker gebruikt in gebouwen en commercieel vastgoed. Steile daken hebben niet veel onderhoud nodig en zijn esthetisch aantrekkelijk. Lage hellingsdaken daarentegen worden vaker gebruikt in gebouwen en commercieel vastgoed.

Op daken met hoge hellingen maakt de zwaartekracht korte metten met vocht – omdat het dak het water snel naar de goten leidt. Hoe lager de helling, hoe langer vocht op het dak blijft hangen, waar het materialen afbreekt en zwakke plekken in lekkages verandert. Platte daken en slecht ontworpen valleien hebben uiteindelijk problemen met het ophopen van water, wat erg gevaarlijk is voor een dak.

Een van de redenen waarom steile daken zo populair zijn, is dat ze beter zichtbaar zijn. Ze laten niet alleen een huis er groter en sierlijker uitzien, ze laten ook toe om meer te experimenteren met gevels, decoratieve kappen en inventieve ontwerpen. Professioneel gezien is een steil dak ook een stuk makkelijker te controleren op eventuele waarschuwingssignalen (zonder de ladder eruit te hoeven trekken).

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend