Platte Daken

l

Platte daken installateur Waregem

Dakwerker Waregem ondersteunt je ook bij alles rondom platte daken. Een plat dak is eigenlijk een lichte misvatting; om regenwater af te voeren, hebben platte daken een lichte helling van enkele graden.

Het is echter mogelijk dat u de voor- en nadelen van platte en hellende daken onderzoekt voordat u een definitieve beslissing neemt. Of uw gebouw nu particulier of commercieel is, de dakconstructie is een integraal onderdeel van het ontwerp, waarbij het esthetische uiterlijk van uw dak afhankelijk is van het type en de stijl van het onroerend goed, uw budget en relevante plannings- en bouwvoorschriften.

Waarom kiezen voor een plat dak

Platte daken zijn geweldig omdat ze u kunnen helpen meer ruimte te maximaliseren. Als u een HVAC-unit heeft, kan deze nu op het dak worden geplaatst zoals u die op veel commerciële gebouwen vindt.

Eenvoudige Constructie
Eenvoudige Constructie

Omdat platte daken slechts een kleine helling hebben, is het veel gemakkelijker om het dak van een bedrijfsgebouw te bereiken met een geïnstalleerd plat daksysteem. Door deze gemakkelijke toegankelijkheid zijn ze gemakkelijk te onderhouden en kunnen dure reparaties later worden vermeden.

Platte daken zijn duurzaam
Platte daken zijn duurzaam

Platte daken zijn veelzijdig in hun ontwerp, ze bedekken het dak volledig en maken gebruik van de beschikbare ruimte. Veel commerciële gebouwen gebruiken de vlakke ruimte om zonnepanelen te installeren, of units die binnen te veel ruimte in beslag nemen. U kunt ook kiezen uit een verscheidenheid aan hoogwaardige materialen en technieken die passen bij uw gebouw en omgeving. Voor degenen die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk, maken veel systemen gebruik van recyclebare materialen, terwijl het ontwerp de installatie van een levend dak mogelijk maakt.

Reparaties zijn mogelijk
Reparaties zijn mogelijk

Iets bouwen is duur. Als u geld wilt besparen op de bouw, is een plat dak aanzienlijk goedkoper dan een hellend dak.
De arbeid voor het project is vaak minder duur omdat er minder risico’s zijn bij de installatie dan bij een traditioneel dak met hun steile, gevaarlijke hellingen.
De materialen zijn ook minder kostbaar omdat het anders is dan de materialen die voor reguliere daken worden gebruikt.

Waarom een plat dak?

Een hellend dak heeft ten minste twee hellingen die op een piek samenkomen. Hun constructie staat bekend om hun lange levensduur en is ontworpen om bruikbare ruimte in de zolderruimte van uw gebouw mogelijk te maken, de ruimte te maximaliseren en het type flexibiliteit te bieden dat een plat dak gewoon niet kan evenaren. Uw eigendom zal profiteren van extra isolatie en kamers zullen niet worden geteisterd door extreme temperaturen die kunnen optreden bij een installatie op een plat dak.

Aan hellende daken hangt helaas ook een flink prijskaartje; hun complexe ontwerp en aanzienlijke arbeids- en materiaalkosten betekenen dat hellende daken veel duurder zijn dan een plat dak. Bovendien kan het installeren van een hellend dak leiden tot problemen met de diepte van de fundering van uw eigendom, aangezien dit een grotere belasting vormt voor de funderingen van het gebouw. Dit betekent dat het niet altijd mogelijk zal zijn om een ​​oud plat dak te vervangen door een hellend dak.

Platte daken staan ​​bekend om hun ruimtebesparende, compacte ontwerp en zijn bijzonder geschikt voor kleinere constructies, zoals aanbouw, dakkapellen, veranda’s en garages. Een plat dak is in feite een horizontale basis die aan de plafondbalken van het gebouw is bevestigd en vervolgens is bedekt met een waterdicht membraan. Om het regenwater van het dak af te laten lopen, staat een plat dak een paar graden schuin.

Platte dakbedekking is zowel economisch als efficiënt, wat de eigenaar energie en geld bespaart. De constructie vereist aanzienlijk minder arbeid en materiaal dan zijn tegenhanger met hellend dak en volledige vervanging kan vaak slechts een dag duren

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend