Zinkwerken

Zinkwerken

Dakschade of lekkage kan een grote impact hebben op de waarde en inhoud van een gebouw. Een beschadigd of lekkend dak kan ernstige structurele schade veroorzaken, evenals eigendoms- en gezondheidsproblemen. Bovendien is het vervangen van een beschadigd dak moeilijk, duur en tijdrovend. Wij zijn dan ook al jaren gespecialiseerd in zinkwerken.

Metalen panelen zijn duurder dan hout, maar ze zijn het waard. Metalen dakbedekking is moeilijker te installeren en te onderhouden dan traditionele daken, en het metalen dak gaat daardoor langer mee. Gebruik daarom bij het ontwerpen en bouwen van een daksysteem hoogwaardige metalen panelen. Metalen dakinstallaties zullen toekomstige reparaties helpen verminderen

Zinkwerken Voordelen

Een van de belangrijkste kenmerken van zink is de kneedbaarheid. Hierdoor is een metalen dak uiterst flexibel, waardoor de droom van een architect uitkomt. Met zink kun je prachtige, unieke ontwerpen en vormen maken waarmee je je huis kunt onderscheiden van de concurrentie.

De flexibiliteit van aluminium betekent dat je gemakkelijk esthetisch mooie lijnen en verbazingwekkende vormen kunt creëren, waardoor het extreem moeilijk is om een ​​architectonisch ontwerp te bevatten.
Het meest opvallende kenmerk van zink is dat het de zachtheid en taaiheid van een metaallegering kan verbeteren wanneer het wordt gebruikt om het te bereiden. Hierdoor kan zink in allerlei vormen en patronen worden gegoten. Als het gaat om het behouden van een onderscheidende en aantrekkelijke daklijn, zijn zinken dakbedekkingsontwerpen de juiste keuze.

Duurzaam
Duurzaam

Een dak kan duur en arbeidsintensief zijn om te repareren of te vervangen, vooral bij grotere en hogere gebouwen. Het doel is om de langetermijnkosten van het onderhoud van de materialen substantieel te verlagen door vanaf het begin te investeren in hoogwaardige, duurzame en onderhoudsarme materialen.
Asfaltshingles en opgebouwde daken moeten bijvoorbeeld elke 10 tot 30 jaar worden vervangen. De materialen zullen uiteindelijk afbreken door hitte, beschadiging door de zon, natuurlijke uitzetting en krimp. Staal en andere metalen kunnen tientallen jaren meegaan. Hoewel staal uiteindelijk zal roesten, kunnen materialen zoals aluminium en koperen dakbedekking minder kosteneffectief zijn in vergelijking met hun verwachte levensduur.

Flexibel
Flexibel

Zinken dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende voorgevormde platen en panelen die snel grote oppervlakken kunnen bedekken. Met de benodigde hardware is het installatieproces eenvoudig. Als gevolg hiervan worden de kosten aanzienlijk verlaagd door de hoeveelheid tijd en arbeid die nodig is voor de bouw te minimaliseren.
Net als asfaltshingles, rubber of opgebouwde daken, vereisen veel conventionele dakbedekkingssystemen veel voorbereiding en arbeid om te installeren. Dit extra werk verhoogt de kosten van het project, de doorlooptijd en het risico op vertragingen door weersomstandigheden of andere onvoorziene gebeurtenissen aanzienlijk.

Aanpassingsvermogen

Zink is een van de meest duurzame en veelzijdige materialen op aarde. Als het gaat om duurzaamheid en aanpassingsvermogen, kunnen maar weinig materialen zink evenaren. Het is net zo sterk, kneedbaar en mooi als andere metalen. Zink is minder roestgevoelig dan staal en heeft weinig onderhoud nodig.

Dakbedekkingsmaterialen, zoals shingles of staalplaten, zijn meestal bedoeld om op vlakke oppervlakken te worden geplaatst. Ze zullen niet effectief werken op gebogen of afgeronde daken. Het kan het ontwerp van een gebouw ernstig beperken en het dwingen om conventionele constructiemethoden toe te passen, wat resulteert in een minder dan uniek uiterlijk.
Bij het plaatsen van een zinken dak zijn de ontwerpmogelijkheden echter veel minder beperkt. Zink is een extreem kneedbaar materiaal, waardoor het kan worden gevormd of gevormd om rond bochten, hoeken of andere structurele details te passen. Als gevolg hiervan is het eenvoudig om gebouwen met ingewikkelde daklijnen te creëren, wat een visuele aantrekkingskracht toevoegt met meerdere lagen, bochten en andere architecturale kenmerken.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend